bixielessen imagebixielessen imagebixielessen image
Het doel van Bixierubrieken is op een leuke, veilige en verantwoorde manier kennismaken met de paardensport. Bixierubrieken zijn hiervoor uitermate geschikt. Bij Bixierubrieken is het spelonderdeel minstens even belangrijk als het deelnemen aan de proefjes. Bixierubrieken zijn daarnaast ook een opstap naar de wedstrijden. De beoordeling is volledig aangepast op het jonge kind en gericht op de rijvaardigheid van de deelnemers. Het commentaar van de speciaal hiervoor opgeleide juryleden is hier ook op gericht. Kinderen krijgen dus zeer concrete aanwijzingen over wat zij kunnen verbeteren en kunnen hier thuis of in de les mee aan de slag. Het jurylid blijft altijd toezicht houden op veiligheid zowel voor kind, pony als publiek. Jong geleerd is oud gedaan. Door kinderen al op jonge leeftijd te interesseren voor onze sport en ze op een leuke en speelse manier mogelijkheden te bieden om aan onze sport deel te kunnen nemen samen met hun leeftijdsgenootjes, doen ze alvast de essentiële vaardigheden op die belangrijk zijn om de sport te blijven beoefenen.
Bixie&Friends Ruiteropleiding

Speciaal voor de jongste kinderen van 6 tot en met 12 jaar die willen paardrijden.
Tijdens deze ruiteropleiding worden kinderen samen met de pony Bixie en z'n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma's kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijdjes kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort.

Deze lessen worden in ons HC gegeven door Tatjana Schouten.
Ze is heel erg gedreven om de jongste ruiters op een speelse manier kennis te laten maken met de paardensport, maar ook met de omgang en de verzorging van de pony's.

De lessen zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag middag tussen 16:00 en 17:00 uur en op woensdag tussen 14:00 en15:00 uur.
De lessen duren 1 uur en bestaan 1/2/ uur uit ponyrijden en 1/2 uur theorie (omgang/verzorging).